در گذشته از ساعت تنها برای مشاهده زمان سپری شده استفاده می شد. با پیشرفت تکنولوژی، این وسیله کاربردی به ابزاری پیشرفته تبدیل شد، تا جایی که با استفاده از ساعت های هوشمند می توان به مکالمه پرداخت و یا از آن برای تست سلامت می توان استفاده کرد. اسمارت واچ نام دیگر ساعت های هوشمند و پیشرفته است. شما می توانید با خرید یک اسمارت واچ، گوشی هوشمند خود را نیز از راه دور کنترل کنید. در این مقاله شما را با امکانات و نحوه استفاده از اسمارت واچ آشنا می کنیم. با ما همراه باشید.
تاریخچه اسمارت واچ
این گجت هوشمند اولین بار در سال 1970 به بازار معرفی و دو سال بعد اولین ساعت دیجیتال با نام Hamilton Pulsar رونمایی شد. پس از چندین سال اسمارت واچ با تغییراتی اساسی روانه بازار شد. از معروف ترین اسمارت واچ های آن دوره می توان به Calcron Calculator Watch با ارائه صفحه نمایش 9 رقمی اشاره کرد. یکی دیگر از بهترین مدل های اسمارت واچ که در سال 1984 ساخته شد مدل Seiko Data 2000 بود.
این ساعت دیجیتالی قابلیت اتصال به رایانه های شخصی را دارا بود. همین شرکت در حدود 6 سال بعد ساعت هوشمندی با نام Receptor MessageWatch تولید کرد. محصولی منحصر به فرد که از سری قبل خود کامل تر بود و امکان دریافت پیام های پیجر نیز به این دستگاه اضافه شده بود. در همین دهه، رفته رفته امکانات ساعت های هوشمند کامل تر شد. بهترین مدل های این ابزار کاربردی دارای طول عمر باتری بیشتر و ظرفیت بالاتری بود.
سال 2004، نقطه عطف تولید ساعت های هوشمند محسوب می شود. در این برهه زمانی دو شرکت Fossil و Suunto، اقدام به تولید ساعت های دیجیتالی با فناوری SPOT کردند. این محصولات قابلیت نمایش وضعیت آب و هوا، دریافت اخبار و ایمیل را نیز داشتند. در سال ۲۰۱۴ گوگل با معرفی سیستم عامل Android Wear نقش مهمی در پیشرفت و توسعه این ساعتها ایفا کرد و این لوازم الکترونیکی هوشمند را به یکی از ابزارهای ضروری زندگی مدرن تبدیل کرد.
معرفی کلی اسمارت واچ
این محصول همانند سایر لوازم دیجیتالی ارتباط جمعی، دارای سیستم عامل و حافظه مخصوص است. امکان نصب انواع اپلیکیشن های موبایلی بر روی اسمارت واچ نیز وجود دارد. نشان دادن زمان، نمایش شماره های تماس گیرنده و یا خواندن پیام های ارسال شده به تلفن همراه، تنها برخی از امکانات این ساعت های هوشمند است.
از دیگر مزایای خرید اسمارت واچ می توان به نمایش تمامی اعلان های گوشی موبایل، قابلیت نصب نرم افزارهایی چون گام شمار، شمارنده ضربان قلب و عدم نیاز به در دست داشتن گوشی برای کارهای غیر ضروری اشاره کرد. با داشتن اسمارت واچ می توانید میزان سلامتی خود را ارزیابی کرده و سطح کیفی آن را بهبود ببخشید. اکثر ساعت های هوشمند موجود در بازار ضد آب هستند.
نحوه عملکرد اسمارت واچ
چگونگی استفاده از اسمارت واچ همانند گوشی های هوشمند است. این وسیله کاربردی که شباهت بسیار زیادی به تلفن همراه دارد در ابعاد کوچکتر تولید و عرضه می شود. صفحه نمایش اسمارت واچ کاملا لمسی بوده و گاها دکمه های اضافی برای کنترل دستگاه بر روی آن تعبیه شده است. از مهم ترین بخش های داخلی اسمارت واچ می توان به سیستم عامل، حافظه، تراشه و فضای ذخیره سازی اشاره کرد. قابلیت نمایش و کنترل فعالیت های شما نیز به وسیله سنسورهای مخصوص در این دستگاه وجود دارد.
استفاده از اسمارت واچ بسیار راحت بوده و تنها با اتصال آن به گوشی خود می توانید از آن استفاده کنید. ابتدا باید نرم افزار مربوط به اسمارت واچ را روی گوشی نصب و آن را دانلود کنید. حال با اتصال دو دستگاه بهم از طریق بلوتوث، راه اندازی اسمارت واچ را شروع کنید. شما پس از اتصال گوشی و اسمارت واچ می توانید داده های ثبت شده را مشاهده و در صورت نیاز آن ها را تغییر دهید. توجه داشته باشید که نسل جدید ساعت های هوشمند مجهز به wifi بوده که به شما اجازه استفاده از اینترنت بدون نیاز به گوشی را می دهد. این قابلیت برای بروزرسانی یا دانلود اپلیکیشن ها بسیار مناسب است.
معرفی سیستم عامل اسمارت واچ
همانطور که گفته شد اسمارت واچ دارای سیستم عاملی مخصوص همانند تلفن همراه است. دو سیستم عامل رایج در ساعت های هوشمند Android Wear و WatchOS. Android Wear هستند. این دو سیستم عامل نه تنها با گوشی های اندرویدی، بلکه با گوشی های ios نیز سازگاری دارند. در نظر داشته باشید که هنگام خرید باید به سازگاری اسمارت واچ با گوشی خود توجه کنید.
بررسی امکانات اسمارت واچ
از مهم ترین قابلیت های اسمارت واچ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- چک کردن فاکتورهای سلامت و تناسب اندام: شما می توانید با نصب اپلیکیشن های مختلف بر روی اسمارت واچ، وضعیت سلامت بدنی و تناسب اندام خود را چک کنید.
- دریافت و ارسال پیام های متنی و صوتی: نسل جدید ساعت های هوشمند به گونه ای طراحی شده اند که از طریق نصب اپلیکیشن Messages می توانید به راحتی پیام های متنی و صوتی را ارسال و دریافت کنید.
- برقراری تماس صوتی: یکی از رایج ترین استفاده های اسمارت واچ، امکان دریافت و ارسال تماس های صوتی با کیفیت عالی است.
- دریافت اعلان های مهم گوشی موبایل: با خرید اسمارت واچ می توانید از اعلان های گوشی خود بدون نیاز به در دست داشتن گوشی مطلع شوید. این ویژگی برای مواقع اضطراری مانند زمانی که ورزش می کنید و امکان حمل تلفن همراه ندارید بسیار مناسب است.
- پرداخت قبوض و انجام امورات اینترنتی: خرید شارژ، انتقال کارت به کارت و سایر موارد این چنینی با فناوری موجود در اسمارت واچ امکان پذیر اشت.
- نمایش موقعیت مکانی کاربر: GPS نصب شده بر روی اسمارت واچ، می تواند موقعیت مکانی کاربر را نشان دهد. از این نرم افزار برای مسیریابی نیز می توان استفاده کرد.
- امکان تعویض بند: این قابلیت برای ایجاد تنوع به ساعت های هوشمند اضافه شده است. شما می توانید متناسب با سلیقه خود از بند های مختلف استفاده کنید.
- تغییر وضعیت موزیک در حال پخش: شما با داشتن اسمارت واچ می توانید بدون نیاز به گوشی، صدای موسیقی در حال پخش در گوشی همراه خود را کم یا زیاد کنید. امکان توقف و یا رد کردن موسیقی پخش شده نیز وجود دارد.
- استفاده به عنوان ماشین حساب: این یکی از امتیازات مثبت در ساعت های هوشمند برای کاربران در مواقع ضروری است.
نکات مهم هنگام خرید اسمارت واچ
خرید اسمارت واچ همانند خرید سایر محصولات الکترونیکی نیازمند بررسی و جمع آوری اطلاعات اولیه است. هنگام خرید باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- نوع برند
- طول عمر باتری
- قیمت
- کیفیت بدنه
- سازگاری با تلفن همراه
- ضد آب بودن
- بررسی امکانات ساعت
خرید اسمارت واچ، راهی به سوی آینده
اسمارت واچ ابزاری ساده اما کاربردی است که علاوه بر نمایش زمان به شرح حال کاربر پرداخته و با در نظر گرفتن پارامترهای بیومتریک، سلامتی کاربر را نشانه می گیرد. همچنین از اسمارت واچ می توان برای انجام کارهای روزمره و برقراری ارتباطات در طی روز استفاده کرد. جهت خرید اسمارت واچ با قیمت مناسب و گارانتی معتبر به فروشگاه اینترنتی یونیتک، معتبرترین مرکز فروش انواع اسمارت واچ با کیفیت بالا مراجعه نمایید.